Ν. Χαρδαλιάς: Απαντά με μηνύσεις στο δημοσίευμα για είσοδο στη χώρα εμπύρετων μελών της Φενερμπαχτσέ

Ν. Χαρδαλιάς: Απαντά με μηνύσεις στο δημοσίευμα για είσοδο στη χώρα εμπύρετων μελών της Φενερμπαχτσέ

Σε σημερινό της δημοσίευμα η «Εφημερίδα των Συντακτών», υποστηρίζει ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς επέτρεψε την είσοδο στη χώρα μελών ομάδας μπάσκετ με ύπ[οπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Αγωγές και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση ετοιμάζεται να υποβάλει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο ανέφερε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είχε δώσει προσωπικά εντολή στις 22 Οκτωβρίου του 2020 να περάσει η ομάδα της Φενερμπαχτσέ από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρά το γεγονός ότι υπήρχαν στην ομάδα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, πηγές του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη έκαναν λόγο για «αθλιότητες» και «αποκυήματα φαντασίας», ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και συνολικά ως υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «οι διάλογοι τους οποίους παρουσιάζει η εφημερίδα είναι αποτέλεσμα νοσηρής φαντασίας».

Εντός της ημέρας θα βγει και σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του υφυπουργού, ενώ από το περιβάλλον του κ. Χαρδαλιά έλεγαν: «Είναι δυνατόν να αφέθηκαν να μπουν τέσσερα άτομα από τη συνοδεία της ομάδας; Αυτά είναι αστεία πράγματα...».

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών


Σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων που φέρεται να αντάλλαξαν ο αρμόδιος αξιωματικός Πολιτικής Προστασίας με τον επικεφαλής της υπηρεσίας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», σύμφωνα με τα οποία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή να περάσει η ομάδα της Φενερμπαχτσέ, παρά το γεγονός ότι υπάρχαν στην ομάδα υπόπτα κρούσματα κορωνοϊού, δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το περιστατικό συνέβη πριν τον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την τουρκική ομάδα , στις 22 Οκτωβρίου του 2020 (φωτό κάτω).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, που υπογράφει η δημοσιογράφος Άντα Ψάρρα, λίγο πριν ανακοινώσει η κυβέρνηση το σκληρό lockdown, τέσσερα μέλη της αποστολής της τουρκικής ομάδας, που είχαν πυρετό, πέρασαν από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με «εντολή Χαρδαλιά».

Η εφημερίδα δημοσιεύει σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων, τα οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα γίνονται ανάμεσα στον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε η οποία θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague και του αποκαλύπτει πως τέσσερα άτομα της αποστολής έχουν πυρετό, με τον επικεφαλής να του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, κατόπιν «εντολής του Νίκου Χαρδαλιά», σύμφωνα πάντα με τα μηνύματα που παρουσιάζει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα δημοσιεύει τον εξής διάλογο:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.
Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.
Αξιωματικός: Σίγουρα;
Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Ένας δεύτερος διάλογος λαμβάνει χώρα μεταξύ του επικεφαλής και του αρμόδιο άντρα της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο. Σύμφωνα με την εφημερίδα των Συντακτών ο διάλογος αυτός έχει ως εξής:

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP τις αφίξεις
Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.
Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε. Οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Τελείωνε [...] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Πακιστάν ρε [...].

Την ίδια ημέρα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχτηκε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και κέρδισε την τουρκική ομάδα με 82-68.

Πέντε ημέρες μετά εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένα κρούσμα.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας:

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ