Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη Τσαβούσογλου - Σε εξέλιξη οι συνομιλίες με Δένδια

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη Τσαβούσογλου - Σε εξέλιξη οι συνομιλίες με Δένδια

Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δυο υπουργοί έφτασαν περπατώντας στο υπουργείο Εξωτερικών από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου νωρίτερα είχε γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περίπου στις 13:15 θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις των δυο υπουργών.

Προηγήθηκε η συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε καλό κλίμα και «Διεπιστώθη αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας». Η συνάντηση κράτησε σχεδόν μια ώρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε σε καλό κλίμα και «διεπιστώθη αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας». Η συνάντηση κράτησε σχεδόν μια ώρα.

Aναμένεται κατά τις σημερινές συναντήσεις να ιχνηλατηθεί το έδαφος μιας ενδεχόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. «Οι συναντήσεις μου θα συμβάλουν στην προετοιμασία του εδάφους για μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών μας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ