Πελώνη: Ιδιωτική η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη - Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και να κρύψουμε

Πελώνη: Ιδιωτική η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη - Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και να κρύψουμε

Η Αθήνα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Την επιλογή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ξεκινήσει την επίσημη επίσκεψη του στην χώρα μας από την Θράκη την Κυριακή, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη διευκρίνισε ότι η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη Θράκη είναι "ιδιωτική", τονίζοντας πως "η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα που δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο".

"Παρόμοιες ιδιωτικές επισκέψεις μπορεί να κάνει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Κωνσταντινούπολη ή την Σμύρνη", επισήμανε παράλληλα, ξεκαθαρίζοντας πως "σε κάθε περίπτωση εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και να κρύψουμε".

Η Αθήνα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα


Μαξίμου και υπουργείο Εξωτερικών μπορεί να κρατούν χαμηλούς τόνους και να κάνουν λόγο για θετική ατζέντα στις συνομιλίες, ωστόσο ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα και κυρίως για τα όσα θα ειπωθούν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεις μεταξύ των δύο ομολόγων. Στο δείπνο που θα παραχωρήσει την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επιχειρήσει να διαπιστώσει τις προθέσεις της Άγκυρας, άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Εκείνο ωστόσο που επισημαίνεται είναι πως δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο. "Δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις σε οιονδήποτε ότι η Ελλάδα μπορεί να απεμπολήσει δικαιώματα που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και σε Συνθήκες οι οποίες βρίσκονται σε ισχύ", είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Έμπειροι διπλωμάτες εκτιμούν πως η επικείμενη συνάντηση του Ταγίπ Ερνογάν με τον Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενδεχομένως να φρενάρει την προκλητική στρατηγική της Άγκυρας καθώς στόχος του Τούρκου προέδρου είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ οι οποίες έχουν διαταραχθεί με τους S400 αλλά και με τον ρόλο που επιχειρεί να διαδραματίσει η γειτονική χώρα στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ