Αρ. Πελώνη για Λευκορωσία: Αυτή η πράξη κρατικής αεροπειρατείας μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω

Αρ. Πελώνη για Λευκορωσία: Αυτή η πράξη κρατικής αεροπειρατείας μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω

«Η Ευρώπη πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα» τόνισε η κυβερνητική Εκπρόσωπος για το περιστατικό της «αεροπειρατίας» στη Λευκορωσία

«Η Ελλάδα έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή αυτή την πράξη κρατικής αεροπειρατείας, που δεν έχει προηγούμενο. Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε. Το καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή. Μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω», τόνισε σε συνέντευξή της η κυβερνητική Εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη, αναφερόμενη στην χθεσινή «αεροπειρατεία Λουκασένκο».

Σε δηλώσεις της στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1 FM»,η κ. Πελώνη σημείωσε ότι προφανώς θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρχουν συνέπειες γι’ αυτή τη συμπεριφορά.

«Και επειδή είχαμε και μία πρόσφατη κρίση που αφορά στην εξωτερική πολιτική -τα όσα έγιναν στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη τις προηγούμενες μέρες- δεν μπορεί η Ευρώπη να παραμένει διχασμένη όπως έγινε σε εκείνη την περίπτωση», συμπλήρωσε.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα και να εμφανιστεί ενωμένη απέναντι σε αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο αγγίζει θέματα Δημοκρατίας, Κράτους Δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ζητήματα αρχής για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορεί η ΕΕ να κάνει πίσω σε αυτά τα ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ