Μητσοτάκης: Έρχεται μείωση ενοικίων για πληττόμενες επιχειρήσεις

Πέφτουν οι υπογραφές για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία

Μητσοτάκης: Έρχεται μείωση ενοικίων για πληττόμενες επιχειρήσεις

«Προωθούνται οι τομές εκείνες που θα φέρουν ξανά τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης», είπε από βήματος της Ολομέλειας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021 που υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης με τη στήριξη των 158 βουλευτών της πλειοψηφίας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μείωση ενοικίου κατά 80% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις. «Για όλες τις πληττόμενες από τους περιορισμούς επιχειρήσεις, μειώνεται το ενοίκιό τους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80%. Το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες για να μην έχουν άλλες απώλειες και αντίστοιχα οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν το 20%.

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, για την οποία εξήγγειλε πως θα καταβληθεί τον Ιανουάριο με κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%.

Επισημαίνοντας πως οι επιλογές για το 2021 ενισχύουν τις εφεδρείες κατά της πανδημίας με 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ο πρωθυπουργό ςτόνισε πως ο αναπτυξιακός προσανατολισμός εξαρτάται από την έξοδο από την υγειονομική κρίση και ανακοίνωσε μια τεράστιας σημασίας επένδυση που αφορά την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, για την οποία αύριο υπογράφεται επιστολή πρόθεσης συνεργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για «μακρόπνοο, σαφές παραγωγικό μοντέλο που θα καταστήσει τη χώρα ανταγωνιστική και θα δημιουργήσει νέο πλούτο που θα μοιραστεί ισότιμα σε όλους».

Ανέφερε ως εθνικό στόχο τη διαρκή μείωση των ανισοτήτων και τη διαρκή αύξηση του δημόσιου πλούτου, ανέφερε ότι το εμβόλιο είναι «το σύνορο ανάμεσα στον επίλογο της πανδημίας και τον πρόλογο της μετα-covid εποχής και σε αυτές τις συνθήκες είναι προσαρμοσμένος ο προϋπολογισμός», που όπως τόνισε συντάχθηκε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Από βήματος επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι υπογράφεται στην Αθήνα η συμφωνία για την προμήθεια 18 αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία εντός του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ