Στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Δύο χρόνια μετά την όξυνση στις διμερείς σχέσεις με την απέλαση από την Αθήνα δύο διπλωματών, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έρχεται στην ελληνική πρωτεύουσα για επίσημη επίσκεψη.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ρώσος υπουργός σημειώνει πως όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγαιλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό θα πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Σε ό,τι φορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμηνύει ότι η θέση της Ρωσίας, η οποία υπέγραψε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συνθήκη και σημειώνει πως το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ