Μήνυμα Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας

Μήνυμα Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αττική μετά και το νέο, υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες που πιθανότατα να οδηγήσει σε  lockdown.

Μήνυμα στον ελληνικό λαό αναμένεται να απευθύνει, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με τους λοιμωξιολόγους όπου και ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί πως σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αττική μετά και το νέο, υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες που πιθανότατα να οδηγήσει σε lockdown.

Χθες καταγράφηκαν 359 ακόμη κρούσματα, εννιά θάνατοι, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 212 κρούσματα διαπιστώθηκαν στην περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων εννιά συνδέονται με γνωστές συρροές και έντεκα αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, αριθμός που για μια ακόμη φορά χτυπά καμπανάκι κινδύνου.

«Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοιου «με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική».

Μάλιστα η ίδια ανέφερε πως πρέπει να επιστρέψουν και τα SMS ενώ τόνισε πως είναι καθοριστικής σημασίας οι επόμενες 7 ημέρες διότι αυτό θα καθορίσει αν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα μεταξύ αυτών και ένα ενδεχόμενο lockdown.

Όπως σημείωσε αυτό θα καθοριστεί από τρείς παράγοντες:

Τον αριθμό των κρουσμάτων
Τον αριθμό νοσηλευομένων
Τον αριθμό διασωληνωμένων
Αν αυτοί οι 3 παράμετροι συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ