Πολιτική θύελλα

Πολιτική θύελλα

Οι καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, ο οποίος κατέθεσε την καταγραφή συνομιλίας του με τον Νίκο Παππά δίνουν τον τόνο στην πολιτική επικαιρότητα το τελευταίο 48ωρο.

Στο ηχητικό που κατέθεσε ο επιχειρηματίας στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το οποίο αφορά συνομιλία του 2016 ακούγεται ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς να εμπλέκει τον τότε αναπληρωτη υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε διαδικασίες παράνομου πλουτισμού. Μεταξύ άλλων, ο Ν. Παππάς ακούγεται να αναφέρει πως κάποιοι «βγάζουν πολλά λεφτά», ενώ ο Σάμπι Μιωνή εμφανίζεται να υποστηρίζει πως βρίσκεται αδίκως στο στόχαστρο της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε την αποστολή του ηχητικού στον εισαγγελέα, άποψη την οποία υποστήριξε και το Κίνημα Αλλαγής.

Για παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς έκανε λόγο σε δήλωσή της η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν πως κατατέθηκε στην προανακριτική έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο Σταύρος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είχε λάβει μίζα 2,6 εκατ. ευρώ. Το όνομα του Στ. Παπασταύρου αναφέρεται και στη συνομιλία Μιωνή – Παππά, όπου ο δεύτερος εμφανίζεται να καλεί τον πρώτο να τον πείσει να καταθέσει κατά της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Μιωνή απορρίπτει την πρόταση τονίζοντας τις στενές φιλικές σχέσεις. Αναφερόμενος στο ηχητικό ο Ν. Παππάς έκανε λόγο χθες για επιλεκτική απομαγνητοφώνηση και μεθόδους κοπτοραπτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ