Κεραμέως: Νέο καθεστώς στις άδειες ειδικού σκοπού για γονείς

Κεραμέως: Νέο καθεστώς στις άδειες ειδικού σκοπού για γονείς

Ο λόγος είναι οι γονείς να μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από την 1η Ιουνίου-Τον Σεπτέμβριο η κάλυψη της διδακτέας ύλης - 

Την αναπροσαρμογή του καθεστώτος των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο Δημοτικό ή στο Νηπιαγωγείο προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο λόγος είναι οι γονείς να μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από την 1η Ιουνίου -οπότε και ανοίγουν όλες οι δομές της εκπαίδευσης- στη λήξη του ωραρίου, εφόσον τα Ολοήμερα προγράμματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν.

"Είχαμε ένα χρέος να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο. Άνοιξε η εστίαση, τα παιδία είναι έξω, και είναι πολύ καλύτερα να βρίσκονται στο σχολείο όπου λαμβάνονται και όλα τα απαραίτητα μέτρα" σημείωσε η υπουργός σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε για τους γονείς ότι θα ζητήσει να προσαρμοστεί και το καθεστώς των αδειών με μειωμένο ωράριο των γονέων ώστε για να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους. "Έχω ζητήσει στο υπουργείο Εσωτερικών να προσαρμοστεί το καθεστώς των αδειών των γονέων που έχουν παιδιά που είναι στο ολοήμερο ούτως ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωαρίου για να παραλάβουν τα παιδιά τους" τόνισε.

Τον Σεπτέμβριο η κάλυψη της διδακτέας ύλης
Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ως προς την κάλυψη της ύλης είπε ότι "θα γίνει και τον Σεπτέμβριο γι' αυτό έχω πει στα παιδιά να κρατήσουν τα φετινά βιβλία" και συμπλήρωσε: "Για την Α΄ Δημοτικού είναι σημαντικό να πιάσει το κομμάτι της γραφής και για την ΣΤ΄ Δημοτικού έχει το σημαντικό της μετάβασης στο Γυμνάσιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ