Με ρωγμές πέρασε η ποδοσφαιρική τροπολογία

Με ρωγμές πέρασε η ποδοσφαιρική τροπολογία

Η κομματική πειθαρχία που επέβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ως αποτέλεσμα να περάσει τον σκόπελο της ονομαστικής ψηφοφορίας η τροπολογία για το ιδιοκτησιακό των ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά όχι και χωρίς τριγμούς για τη συμπολίτευση.

Τα 156 «ναι» που συγκέντρωσε η ρύθμιση με την οποία καταργείται η ποινή του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που παραβιάζουν τους όρους του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος -ρύθμιση που διασώζει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από τον υποβιβασμό στη Football League- επισκίασε η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία.

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται να επικαλέστηκε αργότερα προσωπικούς λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, σύμφωνα και με όσα ανέφεραν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στους δημοσιογράφους. Το κόμμα δεν φαίνεται να δίνει συνέχεια στο θέμα, αν και δεν έγιναν γνωστοί οι προσωπικοί λόγοι, καθώς και η αιτία για την οποία ο Αντ. Σαμαράς δεν απέστειλε επιστολική ψήφο.

Ο Αντ. Σαμαράς είχε απουσιάσει και από την ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Εκτός από τις αναταράξεις εκτός Βουλής όμως η Ν.Δ. βρέθηκε αντιμέτωπη και με περιστατικά βίας σε βάρος μελών της. Ομάδες αγνώστων εισέβαλαν το απόγευμα στα γραφεία του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη στην Θεσσαλονίκη αλλά και στο γραφείο της Έλενας Ράπτη και έγραψαν συνθήματα υπέρ του ΠΑΟΚ στους τοίχους.

Η επίμαχη τροπολογία καταργεί την ποινή του υποβιβασμού και την αντικαθιστά με την αφαίρεση βαθμών, γεγονός που ουσιαστικά θέτει τον ΠΑΟΚ εκτός της κούρσας διεκδίκησης του πρωταθλήματος φέτος και δίνει μεγάλο προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Σχολιάζοντας τις δύο επιθέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως «κατανοούμε την αγάπη των φίλων του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους, αλλά θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε μορφή βίας. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις στο πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Καλαφάτη και της βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Έλενας Ράπτη. Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ