Επίδομα γέννησης με «κόφτη» τα 70.000 ευρώ εισόδημα

Τι συζήτησε το υπουργικό συμβούλιο για κοινωνικό μέρισμα και πορείες

Επίδομα γέννησης με «κόφτη» τα 70.000 ευρώ εισόδημα

Τις λεπτομέρειες του επιδόματος για τη γέννηση παιδιών συζήτησε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα.

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό. Ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές, που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για μια καλύτερη ζωή», τόνισε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το εισοδηματικό κριτήριο για την παροχή του επιδόματος θα είναι τα 70.000 ευρώ, ώστε να αποκλειστούν από αυτό οι ιδιαίτερα εύποροι πολίτες.

Στη συνεδρίαση υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα διανεμηθεί σε 300.000 νοικοκυριά -ή ένα εκατ. δικαιούχους- με το προς διανομή ποσό να ανέρχεται στα 215 εκατ.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις πορείες ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα. Η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι το ζητούμενο των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας; Εάν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή κοινωνική πρωτοβουλία τυγχάνει της στήριξης πολιτικών δυνάμεων πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω από όλα η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές και για αυτό το νομοσχέδιο αφορά στον σεβασμό στον δημόσιο χώρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ