Για τον Ιανουάριο πάει το Brexit και ο Τζόνσον θέλει εκλογές

Για τον Ιανουάριο πάει το Brexit και ο Τζόνσον θέλει εκλογές

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδινε στο προηγούμενο διάστημα, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα νέας αναβολής του Brexit, o Μπόρις Τζόνσον υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να ζητήσει μια νέα ημερομηνία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση την έδωσε και πλέον η Βρετανία έχει στη διάθεση της τρεις ακόμη μήνες, ως τις 31 Ιανουαρίου 2020, για να ολοκληρώσει την έξοδο της από το μπλοκ. Βεβαίως η εξέλιξη αυτή δεν είχε ουδεμία σχέση με τους λεονταρισμούς του Βρετανού πρωθυπουργού που έλεγε πως προτιμά να τον βρουν νεκρό σε ένα χαντάκι παρά να ζητήσει νέα παράταση. Ο Μπόρις Τζόνσον πάντως χαίρει άκρας υγείας μετά το αίτημα που κατέθεσε για νέα ημερομηνία.

Χθες Δευτέρα και σε άλλο ένα επεισόδιο του σίριαλ που εκτυλίσσεται κυρίως στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Μπόρις Τζόνσον απέτυχε να αποσπάσει τη συναίνεση των βουλευτών για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου. Η πρόταση του υποστηρίχθηκε από 299 βουλευτές όμως ο νόμος απαιτεί ευρεία συναίνεση και στήριξη από 434 βουλευτές, τα 2/3 του Κοινοβουλίου, προκειμένου να στηθούν κάλπες. Ο Τζόνσον θα επιχειρήσει και σήμερα, μέσω ενός νομοθετικού ελιγμού, να “κερδίσει” την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ