Υπουργικό συμβούλιο για Δικαιοσύνη και ανάπτυξη

Υπουργικό συμβούλιο για Δικαιοσύνη και ανάπτυξη

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές πραγματοποιείται σήμερα με βασικά θέματα στην ατζέντα την επιλογή της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου και το πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Στη συνεδρίαση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να παρουσιάσει τα βασικά σημεία του πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Σε αυτά περιλαμβάνονται πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα, διαδικασίες για το επιχειρείν και θέματα αδειοδότησης δικτύων. Το νομοσχέδιο θα περάσει από τη δημόσια διαβούλευση πριν κατατεθεί στη Βουλή για επεξεργασία και ψήφιση.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει επίσης επί της εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την επιλογή του νέου προέδρου και του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με την Καθημερινή, προβάδισμα έχουν αντίστοιχα ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, σήμερα αντιπρόεδρος του δικαστηρίου, και ο νυν αντεισαγγελέας Βασίλειος Πλώτας. Ο υπουργός αναμένεται επίσης να αναφερθεί και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας υπό την οποία θα υπαχθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ