Υπουργικό συμβούλιο με αναταράξεις

Υπουργικό συμβούλιο με αναταράξεις

Καθόλου ανέφελη δεν ήταν η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη διάρκεια της οποίας καταγράφηκε μία αποχώρηση μέλους του από την πολιτική σκηνή.

Ο -εξωκοινοβουλευτικός- αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και πως αποχωρεί από την πολιτική σκηνή. Ο ίδιος δήλωσε πως συγκεκριμένη του απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετό και καιρό και πως “ούτε σήμερα είμαι βουλευτής, γεγονός που δεν εμπόδισε να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο Σ. Πιτσιόρλας φέρεται να εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διαδικασία επιλογής της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, θέμα που έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διαφωνίες για το ίδιο θέμα φέρεται να εξέφρασε και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος αργότερα περιορίστηκε να πει πως “μετά τη συνήθη διαδικασίασ διαλόγου στο υπουργικό συμβούλιο καταλήξαμε σε ομόφωνη απόφαση”.

Το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου την αντιπρόεδρο του δικαστηρίου Ειρήνη Καλού. Για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επελέγη η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ