Τροπολογία για διατήρηση του αφορολόγητου φέρνει η Ν.Δ.

Τροπολογία για διατήρηση του αφορολόγητου φέρνει η Ν.Δ.

Την κατάθεση τροπολογίας που θα ακυρώνει την ψηφισμένη ρύθμιση για μείωση του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα φέρει στη Βουλή η Ν.Δ.

Τη σχετική εξαγγελία έκανε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. «Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ηµερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έλθει και να προσυπογράψει µία τροπολογία που θα καταθέσει η ΝΔ. Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά τα οποία λέει, εγώ τον προκαλώ να πάµε µαζί να διαπραγµατευτούµε τη µη µείωση του αφορολογήτου και εγώ θα βάλω πλάτη», δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η οικονομία στην παρούσα φάση δεν αντέχει την επιστροφή της 13ης σύνταξης υποστήριξε ο ίδιος και επανέλαβε πως μια κυβέρνηση της Ν.Δ. θα προχωρήσει σε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας και θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Η τροπολογία, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το κόμμα αναμένεται να καταθέσει και την προαναγγελθείσα από πριν τις διακοπές του Πάσχα πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υγείας Παύλου Πολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ