Νέα κοινοβουλευτική ήττα για την Τερέζα Μέι

Νέα κοινοβουλευτική ήττα για την Τερέζα Μέι

Με 303 ψήφους κατά και 258 υπέρ η βρετανική Βουλή απέρριψε την πρόταση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για τη διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι σκληροπυρηνικοί των Συντηρητικών, ενώ απούσα από τη χθεσινή συζήτηση ήταν και η ίδια η πρωθυπουργός. Η νέα καταψήφιση αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της Τερέζα Μέι στις συζητήσεις που έχει με Ευρωπαίους αξιωματούχους για αλλαγές στο κείμενο της συμφωνίας για το Brexit.

Παράλληλα, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε πως θα έχει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με τον Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. για το Brexit, σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου. Η πρωτοβουλία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης αναμένεται να προκαλέσει την ενόχληση της Τερέζα Μέι, η οποία προγραμματίζει νέα επίσκεψη στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα και ενώ απομένουν πια λιγότερο από 45 ημέρες για την 29η Μαρτίου, ημέρα αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ