“Στερεύει” το Ποτάμι

“Στερεύει” το Ποτάμι

Την ανεξαρτητοποίησή τους από το Ποτάμι ανακοίνωσαν ο βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός  που διαφωνούν με την  υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα μένει από σήμερα το Ποτάμι μετά τη διπλή αποχώρηση των δύο βουλευτών. Ο Γρηγόρης Ψαριανός αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως "με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς".

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Λοιπόν Φίλοι μου,

σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας με το Ποτάμι, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς.

Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χούντας.

Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός

βουλευτής β' Αθήνας

με Το Ποτάμι

Ανεξάρτητος από σήμερα».

Είχε προηγηθεί χρονικά ο Γιώργος Αμυράς που αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως: “Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα”.

Το απόγευμα του Σαββάτου σε κοινή δήλωση τους οι δύο βουλευτές ανέφεραν πως:

“Με αυτο το πολιτικο μαγειρειο που εχει στηθει απο τα Τσιπροτεχνεια με διαφορα Ρεταλια, Επιχειρηματιες, Υπηρεσιες και Αποκομματα, δηλωνουμε οτι αυτη η "προοδευτικη" ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περιεργων και ετεροκλητων τυπων μάς βρισκει εντελως απεναντι. Ανεξαρτητως Συμφωνιων Πρεσπων, Σπετσων, Λειψων ή Ψαρρων. Και επειδη ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντευεται και κανει ασκησεις ισαποστακισμου, σταση απαραδεκτη αυτην την ωρα Και επειδη ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανιζεται παραπλεον προς τους ΤσιπροΠολακηδες, μπορουμε να συναγουμε οτι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλεγει μια καθαρη σταση και αυτοδιαλυεται. Δηλωνουμε και εκφραζουμε την απολυτη διαφωνια μας με την περιεργη, επαμφοτεριζουσα και αλλοπροσαλλη αυτη σταση του κομματος και Διατηρουμε το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου μας και του επαναπροσδιορισμού της σχεσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ