Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Πολάκη και δικαστικών - Κίνδυνο θεσμικής εκτροπής βλέπει η Ν.Δ.

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Πολάκη και δικαστικών - Κίνδυνο θεσμικής εκτροπής βλέπει η Ν.Δ.

Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και των δικαστικών λειτουργών με αφορμή την υπόθεση Μανιαδάκη, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλά για πρωτοφανείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

"Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει" αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε γραπτή δήλωση, όπου αναφέρει επίσης πως "καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν. Καλώ, τέλος, όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης".

Η δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. ήρθε σε απάντηση των όσων έχουν διαμειφθεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη και των δικαστών και εισαγγελέων. Ειδικότερα χθες ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε μία μακροσκελέστατη δημοσίευση στο Facebook όπου αναφέρθηκε ονομαστικά σε συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς και έκανε λόγο για καθυστερήσεις στη διερεύνηση συγκεκριμένων υποθέσεων.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε σήμερα λέγοντας πως η απόπειρα παρέμβασης του κ. Πολάκη στο έργο δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργούν αποτελεί θεσμική εκτροπή. Τη στιγμή που "ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία προστατεύουν απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας, Υπουργός της Κυβέρνησης παραβιάζει βάναυσα το τεκμήριο αυτό" αναφέρει η Ένωση στην ανακοίνωσή της που καλεί τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τις θέσεις του κ. Πολάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε (πάλι μέσω Facebook) λέγοντας πως οι δικαστικοί έχουν καταστεί πλέον προβλέψιμοι "καθώς καθε φορα που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσυνης μιλάτε για "θεσμική εκτροπή"".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ