«Η ασφάλεια και η μετανάστευση αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΕ και των ΗΠΑ»

«Η ασφάλεια και η μετανάστευση αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΕ και των ΗΠΑ»
«Ο Ευρωπαίος ανώτατος αξιωματούχος για την Ασφάλεια και τη Μετανάστευση θα παροτρύνει τις ΗΠΑ να διατηρήσουν τη σχέση που έχουν εδώ και δεκαετίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η Wall Street Journal (WSJ), αναφερόμενη στην επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ και τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Ευρωπαίου επιτρόπου, ο κ. Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στη WSJ, τονίζει ότι «η ασφάλεια και η μετανάστευση αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ. Η μακρόχρονη σχέση μας βασίζεται σε κοινές αξίες και κοινούς στόχους για το παρόν και το μέλλον».

Επίσης, επισημαίνει: «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές και απαιτούν κοινές λύσεις». Αναφερόμενος στο διάταγμα του Αμερικανού Προέδρου, Ντ. Τραμπ, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογραμμίζει ότι «δεν πρέπει να εξισώνουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με τους τρομοκράτες», ξεκαθαρίζοντας πως «η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές προσπαθούν να διαφύγουν από τη βία και την τρομοκρατία στις χώρες τους.

Τόσο η ΕΕ, όσο και οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν καλύτερη πληροφόρηση για όσους φτάνουν στα εδάφη τους πριν ή όταν διασχίζουν τα εξωτερικά σύνορα», στέλνοντας σαφές μήνυμα πως «το ανοικτό πνεύμα και η ανεκτικότητά μας δεν θα πρέπει να λειτουργούν εις βάρος της ασφάλειάς μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ