«Ο Τραμπ επιθυμεί μια “ευρωπαϊκή” Γερμανία αντί της “γερμανοκρατούμενης” Ευρώπης»

«Ο Τραμπ επιθυμεί μια “ευρωπαϊκή” Γερμανία αντί της “γερμανοκρατούμενης” Ευρώπης»
Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ του Brexit θα πρέπει να ηχήσουν σαν καμπανάκι στη «γερμανοκρατούμενη» Ευρώπη.

Οπως είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, «ο κ. Τραμπ δεν επιθυμεί την αλλαγή της Ευρώπης, μία “ευρωπαϊκή” Γερμανία στη θέση μίας “γερμανοκρατούμενης” Ευρώπης. Αν ήταν κάτι τέτοιο, θα ήταν μία θετική δήλωση. Ο κ. Τραμπ, όπως όλοι οι ακροδεξιοί, επιθυμεί τη διάλυση της Ευρώπης, όχι την αλλαγή της Ευρώπης, η ηχηρή του δήλωση “ζήτω το Brexit, η Ευρώπη πρέπει να διαλυθεί” θα πρέπει να ηχήσει σαν καμπανάκι, σε όσους επιμένοντας στη λογική μιας “γερμανοκρατούμενης” Ευρώπης με απόλυτο δόγμα τη λιτότητα, διευκολύνουν τη δυναμική μίας διάλυσης της Ευρώπης».

Και πρόσθεσε: «Τα αντανακλαστικά που πρέπει να εγερθούν στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο ευρύτερο δυνατό δημοκρατικό, κοινοβουλευτικό φάσμα των Ευρωπαίων είναι ότι ακριβώς για να μη διαλυθεί η Ευρώπη, όπως θέλουν ο Τραμπ, η Λεπέν, ο Φάρατζ και οι όμοιοι τους, θα πρέπει η Ευρώπη να αλλάξει, να προσφέρει στους πολίτες, απασχόληση, ανάπτυξη, δικαιώματα ασφάλεια, αυτά που τους έχει υποσχεθεί αλλά μένουν στα χαρτιά. Πρέπει να ξεκολλήσει η βελόνα του Βερολίνου από το “λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα”. Αν δεν γεφυρωθούν τα χάσματα μεταξύ Βορρά - Νότου, πλουσίων και φτωχών , τότε η Ευρώπη θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες».

«Ειδικότερα για την Ελλάδα», σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτή η χοντροκομμένη παρέμβαση του Τραμπ θα πρέπει να μας ταρακουνήσει, για να καταλάβουμε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη χώρα μας να προχωρήσει χωρίς εμπλοκή και μεγάλες καθυστερήσεις η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τα μετά το ‘18, καθώς εκτός από τον Τραμπ, έχουμε έναν παράγοντα μεγάλης αστάθειας στη γειτονιά μας -ακριβώς δίπλα μας- που λέγεται Τουρκία. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι αστάθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ