Τσακαλώτος: Θα ήταν ντροπή να μην υπάρξει συμφωνία για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Τσακαλώτος: Θα ήταν ντροπή να μην υπάρξει συμφωνία για τις εξαγγελίες Τσίπρα
Aιχμηρός για τη στάση των δανειστών στο ζήτημα των παροχών της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα εκδήλωσης του Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ» στο Βερολίνο.

«Θα ήταν ντροπή, εάν δεν υπήρχε συμφωνία στο θέμα αυτό» επισήμανε ο Έλληνας υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις θυσίες των συνταξιούχων τα προηγούμενα έξι - επτά χρόνια.

Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του και για τη στάση του ΔΝΤ, η οποία παραπέμπει, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε «γατάκι» και όχι «λιοντάρι».

Στη συνέχεια, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα των πιστωτών και του ελληνικού λαού, ενώ εκτίμησε ότι η ευημερία της Ελλάδας και της Ευρώπης εξαρτάται από τη συμμετοχή των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων στην ανάπτυξη.

Χαιρετίζοντας την πρόοδο στην εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί για τρίτο συνεχές τρίμηνο, ενώ εξήρε και τις επιδόσεις στο «μέτωπο» των εσόδων, δηλώντας χαρακτηριστικά πως «ξεπεράσαμε τους στόχους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ