Παυλόπουλος: Το Κυπριακό είναι Διεθνές πρόβλημα

Παυλόπουλος: Το Κυπριακό είναι Διεθνές πρόβλημα
«Η πολιτική της λιτότητας δημιούργησε μία τεράστια κρίση χρέους που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή» εκτίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στις προκλήσεις που ίσως λέγονται για εσωτερική κατανάλωση.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη να ξαναβρεί τον δρόμο της.

Έστειλε μήνυμα ότι «τελειώσαμε με τα ελλείμματα ή τα μειώσαμε σημαντικά, αλλά έχουμε δημιουργήσει μία κρίση χρέους» και πρόσθεσε ότι «αυτή η πολιτική λιτότητας, δημιούργησε μια τεράστια κρίση χρέους που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς σχετικά για τον ρόλο που μπορεί να έχει ο νότος στην Ε.Ε. υπογράμμισε ότι ανήκει σε εκείνους «που πιστεύουν πρέπει να έχει ξεχωριστό λόγο αλλά όχι σε αντιπαράθεση με τον βορρά».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη Συνθήκη της Λωζάνης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στις προκλήσεις που ίσως λέγονται για εσωτερική κατανάλωση».

«Όταν επιβουλεύεται την Συνθήκη της Λωζάνης στη πραγματικότητα επιβουλεύεται σύνορα ελληνικά αλλά ταυτοχρόνως και ευρωπαϊκά» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Για το Κυπριακό σημείωσε ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα, ελληνοτουρκικό, ελληνοκυπριακό ή τουρκοκυπριακό, αλλά για Διεθνές. «Είναι σημαντικό να αντιληφθεί ο κ Ερντογάν ότι η Κύπρος ως ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι δυνατόν να κοιτάζει κατά την Ανατολή αλλά και κατά τη Δύση, όπως «συμβαίνει και με το Σκοπιανό».

«Εμείς ζητάμε από τον Ερντογάν να είναι φίλος και σύμμαχος» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ