Κλίντον: Ήθελα να κουλουριαστώ στο σπίτι με ένα βιβλίο και να μην ξαναβγώ έξω

Κλίντον: Ήθελα να κουλουριαστώ στο σπίτι με ένα βιβλίο και να μην ξαναβγώ έξω
Την απογοήτευσή της από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ εξέφρασε η ηττημένη υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον.


Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία έχασε από τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι η διάθεσή της ήταν «να κουλουριαστεί στο σπίτι με ένα βιβλίο και να μην ξαναβγεί έξω απ' αυτό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας ωστόσο σε εκδήλωση φιλανθρωπίας για παιδιά, η κ. Κλίντον κάλεσε το κοινό να δώσει τη μάχη για τις αμερικανικές αξίες και «να μη το βάλει ποτέ κάτω».

Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε περισσότερες ψήφους από τον αντίπαλό της (περισσότερες από 1 εκατομμύριο), ωστόσο έχασε την προεδρία λόγω του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ, όπου στις περισσότερες πολιτείες ο υποψήφιος που αναδεικνύεται πρώτος κερδίζει το σύνολο των εκλεκτόρων.

«Θα παραδεχθώ ότι να βρίσκομαι εδώ απόψε δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα για εμένα», είπε στη εκδήλωση του Ταμείου για την Προστασία των Παιδιών.

«Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς είστε απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των εκλογών. Κι εγώ είμαι, περισσότερο απ' όσο μπορώ να σας εκφράσω. Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο», πρόσθεσε η ηττημένη της μεγάλης μάχης για την προεδρία των ΗΠΑ.

πηγή:naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ