Τη Δευτέρα η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Τη Δευτέρα η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ
Νέα προσπάθεια για να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις τρεις το μεσημέρι, οπότε έχει οριστεί εκ νέου Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έχει αναλάβει τον καθοριστικό ρόλο να εντείνει τις επαφές με τα υπόλοιπα κόμματα προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση και να καταστεί εφικτή η συγκρότηση του ΕΣΡ.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα ο κ. Κουμουτσάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τόνισε πως πρώτα θα καταργηθεί ο νόμος Παππάς και μετά θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ.

Χθες, η Νέα Δημοκρατία σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου πρότεινε για την προεδρία του ΕΣΡ τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανακοινώνοντας την πρόταση της ΝΔ έκανε λόγο για ένα υπεύθυνο βήμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε τον κ. Κουτρουμάνο ως ένα πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

«Χαιρετίζω την στάση της ΝΔ να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ», δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς σε εκπομπή του καναλιού «Ε», υπογραμμίζοντας πως υπάρχει χρόνος η ΝΔ να μετακινηθεί από το παρών στο «Ναι». «Είμασε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ και η πρόταση της ΝΔ για Κουτρομάνο στέλνει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ