Παυλόπουλος: Μακρά συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα

Παυλόπουλος: Μακρά συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα
Την «μακρά συνεργασία, ουσίας και κοινών ιδανικών, ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

«Δεν θεωρώ τυχαίο ότι η επίσκεψη μου εδώ γίνεται λίγες μέρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια εκδήλωση συμβολική αλλά και ουσίας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. Εστίασε ακόμη στους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες –όπως είπε- έχουν «διαφορετικό μέγεθος και πληθυσμό, αλλά την ίδια συμβολή στη δημοκρατία και τον άνθρωπο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «οι ΗΠΑ συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα σε δύσκολα χρόνια» και ευχήθηκε αυτό να συμβεί «και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η Ελλάδα». «Η τύχη των λαών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θα το θυμόμαστε, είναι κοινή. Και η αλληλεγγύη σε εκείνους που στηρίζονται στον άνθρωπο και τη δημοκρατία είναι κάτι, το οποίο είναι χρέος, όχι μόνο απέναντι στην ιστορία καθενός μας, αλλά απέναντι στην ανθρωπότητα», είπε.
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η δραστηριότητα της σχολής δείχνει «πόσο μεγάλη σημασία έχει η συνεργασία στον πρωτογενή τομέα και ιδίως στον αγροτικό τομέα» και πόσο μεγάλη είναι η «αξία» του, «άσχετα αν το υποτιμήσαμε». Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι δράσεις της σχολής επεκτείνονται και σε άλλα μέρη της χώρας, μεταξύ αυτών και στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία, όπου θα τρέξει ένα πρόγραμμα της για νέους αγρότες.
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή «όχι μόνο δικαίωσε τον αρχικό σκοπό της, αλλά τον ξεπέρασε κατά πολύ» και συνεχάρη τους υπευθύνους της σχολής «για τη σεμνότητα», με την οποία έχουν εργαστεί «όλα αυτά τα χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ