Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει συζήτηση για αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει συζήτηση για αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως δεν βρίσκεται στο τραπέζι σενάριο για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε για τα έσοδα ότι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η πορεία των εσόδων είναι μέσα στους στόχους και μένει να δούμε πως εξελίχθηκαν και τον Αύγουστο που είναι ο μήνας με αύξηση του τουριστικού προϊόντος. Τόνισε ότι στη ΔΕΗ έχει ρυθμιστεί 1 δισ. από οφειλές, που εξυπηρετείται το 90%. Δεν απέκλεισε μετά το τέλος της ρύθμισης στα τέλη του μήνα να εξεταστεί η δυνατότητα αναζήτησης διευκόλυνσης αφού προηγουμένως γίνει «ακτινογραφία» όλων των οφειλών.

Είπε ότι η κυβέρνηση προτείνει το 17% της ΔΕΗ, να περάσει στο ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σημείωσε ότι ο εκάστοτε επκεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να συμμορφώνεται με την κυβερνητική πολιτική. Για τη ΔΕΣΦΑ σημείωσε ότι γίνεται διαπραγμάτευση ώστε το επιπλέον 17%, από το 49% που θα μπορούσε να πάρει η Socar μετά από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να πωληθεί σε εταιρεία που δεν είναι παραγωγός.

Πάντως, σημείωσε ότι το τίμημα των 400 εκατ. ήταν χαμηλό, αφού η αποτίμηση της ΔΕΣΦΑ ξεπερνά τα 2 δισ. Σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός αποτελεί κορυφαία κίνηση για τον περιορισμό της διαπλοκής, για να προσθέσει ότι ο κλειστός αριθμός αδειών προφυλάσσει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Για τους εργαζόμενους σημείωσε πως υπάρχει η δικλείδα για 400 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης και πως το όλο θέμα με τους εργαζόμενους των σταθμών που δεν αδειοδοτήθηκαν θα κριθεί από το ισοζύγιο που θα υπάρξει στο τέλος, καθώς υπάρχουν δύο νέοι σταθμοί που αδειοδοτήθηκαν. Για το νομοσχέδιο που δίνει δυνατότητα νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα είπε ότι όσοι έχουν ενταχθεί σε παλαιότερες μπορούν να υπαχθούν εάν τους συμφέρει στη νέα ρύθμιση.

Ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζονται αυθαίρετα μετά το 2011 και τόνισε πως όσοι έχουν τέτοια αυθαίρετα θα αποδειχθεί ότι θα τους συμφέρει να τα κατεδαφίσουν οι ίδιοι, παρά να τα διατηρήσουν. Θα είναι απαραίτητη η ταυτότητα μη αυθαιρεσίας για μεταβιβάσεις των ακινήτων, υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ