ΚΕΔΕ: Να διασφαλιστεί άμεσα η σταθερή ροή χρηματοδότησης των προγραμμάτων

ΚΕΔΕ: Να διασφαλιστεί άμεσα η σταθερή ροή χρηματοδότησης των προγραμμάτων
Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Αν.υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, όπου τονίστηκε πως αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ η απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών που απευθύνονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η κεντρική κυβέρνηση και οι Περιφέρειες μέσω των ΠΕΠ, οφείλουν να διασφαλίσουν άμεσα τη σταθερή ροή χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων». Την ανάγκη διατήρησης όλων των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας αλλά και των κοινωνικών προγραμμάτων που λειτουργούν στους Δήμους και απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στην Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Κατά την εφ’όλης της ύλης συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας ο κ. Πατούλης επανέλαβε στην υπουργό την πάγια θέση της ΚΕΔΕ ότι οι κοινωνικές δομές, πρέπει να είναι σταθερές και να λειτουργούν με εργασιακή μονιμότητα. Σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές φτώχειας, με δεδομένο ότι η τελευταία παράταση λειτουργίας τους λήγει στα τέλη Ιουνίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε στην υπουργό ότι η κεντρική κυβέρνηση και οι Περιφέρειες, μέσω των ΠΕΠ, οφείλουν να μεριμνήσουν άμεσα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους προκειμένου να μην μείνουν στον αέρα χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και να μην μείνει αναξιοποίητη η εργασιακή εμπειρία των εργαζομένων που απασχολούνται στις συγκεκριμένες δομές.

«Πρέπει να υπάρξει σταθερό καθεστώς απασχόλησης και σταθερή ροή χρηματοδότησης για την πληρωμή των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία των κοινωνικών προγραμμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης. Σε ότι αφορά το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ο κ. Πατούλης σημείωσε την ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισής του και έλαβε τη διαβεβαίωση από την κα Φωτίου πως έχει διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του για τα επόμενα τρία χρόνια, μέσω κρατικής χρηματοδότησης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε στην υπουργό τη σημασία να αξιοποιήσει το υπουργείο την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα της ΚΕΔΕ και των πιστοποιημένων της νομικών προσώπων, στο σχεδιασμό της κοινωνικών δομών προκειμένου η πολιτική που θα ακολουθηθεί να είναι αποτελεσματικότερη.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με την Υπουργό τόνισε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μία ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Επισήμανα στην υπουργό πως για την ΚΕΔΕ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών που απευθύνονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των ανθρώπων που στηρίζουν με αυταπάρνηση τις προσπάθειες μας . Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την κρίση. Καλώ τις Περιφέρειες να μεριμνήσουν άμεσα για τη διασφάλιση της σταθερής ροής χρηματοδότησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων που επιτελούν κοινωνικό έργο. Εμείς ως ΚΕΔΕ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όσα μέσα διαθέτουμε την εθνική προσπάθεια για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ωστόσο εμμένουμε στη διεκδίκηση μας να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό της αξιοποίησης των πόρων που προορίζονται για αυτό τον σκοπό. Σε αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις είναι προτεραιότητα η εξεύρεση ενός αποτελεσματικού μοντέλου συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και της Κεντρικής Κυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ