Ποτάμι: «Ολοήμερα σχολεία: άλλος ένας πετυχημένος θεσμός - θύμα της κυβέρνησης»

Ποτάμι: «Ολοήμερα σχολεία: άλλος ένας πετυχημένος θεσμός - θύμα της κυβέρνησης»
«Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 ο κ. Φίλης δήλωνε "Παντού ολοήμερα σχολεία". Στις 4 Μαΐου 2016 ο κ. Φίλης αποφασίζει "Πουθενά ολοήμερα σχολεία», αναφέρει το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωση.

«Με την κατάργηση και των δημοτικών σχολείων ΕΑΕΠ (Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος), η κυβέρνηση συνεχίζει την παράδοση του ξηλώματος των επιτυχημένων θεσμών στην Παιδεία», σύμφωνα με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη που προσθέτει:

«Μετά το ξήλωμα του θεσμού των Πρότυπων Σχολείων επιτίθεται σε έναν άλλο επιτυχημένο θεσμό της δημόσιας εκπαίδευσης επιδιώκοντας την ισοπέδωση. Λέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν για πολυτέλειες. Αυτό ας το πει στους χιλιάδες γονείς που είχαν ανασάνει με τον θεσμό των ΕΑΕΠ».

«Και επειδή η πολιτική είναι θέμα προτεραιοτήτων, οι 3.000 εκπαιδευτικοί που χρειάζονται για τα ολοήμερα σχολεία κοστίζουν όσο τα μισά ενοίκια που δίνει το κράτος ενώ υπάρχουν χιλιάδες κρατικά κτίρια κενά, ή αλλιώς, κοστίζουν το 1/3 από τις μισθολογικές προσαρμογές των Δημοσίων Υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων και συνεργατών που ψηφίστηκαν πρόσφατα. Είπαμε όμως: πολιτική σημαίνει προτεραιότητες», καταλήγει το ίδιο σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ