Το προσχέδιο της συμφωνίας για το προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής

Το προσχέδιο της συμφωνίας για το προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής
Το προσχέδιο συμφωνίας ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία για το μεταναστευτικό θα βρεθεί σήμερα και αύριο στο τραπέζι των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τελικό κείμενο του προσχεδίου, βάσει του προγράμματος, θα οριστικοποιηθεί από κοινού με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα φτάσει στις Βρυξέλλες αύριο Παρασκευή.

Το κείμενο δόθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στους ηγέτες των μελών της ΕΕ.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το προσχέδιο συμφωνίας αφορά σε απόφαση να τεθεί τέλος στην παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία στην ΕΕ, βάσει οκτώ συγκεκριμένων σημείων.

Οι αφίξεις των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένονται σήμερα στις 15:00 τοπική ώρα, ενώ μετά τις σημερινές εργασίες, το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται και η άφιξη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, για να ακολουθήσει πρόγρυμα εργασίας υων Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ με τον ίδιο. Με το τέλος της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Τούρκου πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ