Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία

Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία
Μηνύματα προς την Ευρώπη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό θέμα το προσφυγικό, εν όψει της αυριανής κρίσιμης συνόδου κορυφής ΕΕ - Τουρκίας στις Βρυξέλλες, εκτοξεύοντας παράλληλα βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας.

"Η Ευρώπη σήμερα συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και τα κλειστά σύνορα", υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη "κρατά ανοιχτά τα σύνορά της στη λιτότητα και κλειστά στους κατατρεγμένους από τον πόλεμο ανθρώπους".

"Με την Ευρώπη που κλείνει τα μάτια, τα σύνορα είμαστε σε αντιπαράθεση στην πράξη", υπογράμμισε.

Αναφερθείς στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα εξέτασε το ενδεχόμενο επιβολής βέτο, τονίζοντας ότι αυτή η επιλογή δικαίωσε την πολιτική της κυβέρνησης, καθώς χάρη σ’ αυτή ενεργοποιήθηκαν συμμαχίες εντός της Ε.Ε. και απομόνωσαν τις χώρες που κατέφυγαν σε μονομερείς ενέργειες.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική μνεία στο ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από τη συνθήκη του Σένγκεν, καθιστώντας σαφές ότι όλοι αναγνώρισαν ότι «η άθλια συζήτηση για τη διάλυση του Σένγκεν» δεν ωφελεί κανέναν.

«Εμείς δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά είμαστε αντίθετοι στις λογικές των κλειστών συνόρων» ανέφερε και τόνισε ότι «η υπεράσπιση των αξιών δεν τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι δημοσκοπήσεις».

«Για εμάς η προσφυγική κρίση δεν διαιρεί χώρες, αλλά αντιπαραθέτει ιδέες» συνέχισε και έκανε λόγο για δίλημμα μεταξύ της συντήρησης και της προόδου.

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία και προϋπόθεση είναι η αλλαγή των συσχετισμών» υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ