Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο... ιπτάμενος γαϊδαρος και η αποχώρηση του υπουργού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο... ιπτάμενος γαϊδαρος και η αποχώρηση του υπουργού
Και ξαφνικά αναταραχή στο 1ο οικονομικό forum των Δελφών. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, άσκησε πολύ σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα ο παρευρισκόμενος υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης να αποχωρήσει πριν καν αναγνώσει την ομιλία του. Ήδη, ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων με το γραφείο του υφυπουργού να στρέφεται κατά των διοργανωτών και αυτοί με τη σειρά τους να απολογούνται για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Αμανατίδη, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο κ. Αμανατίδης οδηγήθηκε στην αποχώρηση: «κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του Πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης από τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. «Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι».

Οι αναφορές του κ. Γεωργιάδη που προκάλεσαν την αποχώρηση του κ. Αμανατίδη είναι οι εξής:

· «Οι Βουλευτές του Συριζα αγαπούν την καρέκλα πιο πολύ από όλους τους βουλευτές.Ψηφίζουν ότι τους λέει ο Τσίπρας. «Πετάει ο γαϊδαρος, λέει ο Τσίπρας, έχει και δύο τουρμπίνες, απαντούν»

· Δεν μπορεί πια να τους πάρει κανείς στα σοβαρά, τόνισε αναφερόμενος στην κυβέρνηση με αφορμή την ανάθεση έργου σε εταιρεία Γερμανών συμβούλων.

· Τσίπρας και ΣΙΑ ήρθαν και άλλαξαν τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας. Ήταν τραγικό λάθος. Ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο Τσίπρας. Τους τα έλεγε ο Πανούσης, ο αρμόδιος υπουργός και δεν τον άκουγαν. Οι πρώτοι που δράσαμε μονομερώς ήμαστε εμείς ,που ανοίξαμε τα σύνορα μας. Η κυβέρνηση έχει απόλυτη άρνηση της πραγματικότητας σε βαθμό ψυχασθένειας.

· Ο Τσίπρας είναι στην Ελλάδα ό,τι η Ωραία Ελένη στον Τρωικό Πολεμο. Δεν περιγράφεται στην ΙΛΙΑΔΑ το πώς ήταν η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ , τη φανταζόμαστε όπως θέλει ο καθένας. Ξανθιά,, μελαχροινή, ψηλή , κοντή κτλ. Έτσι και με τον Τσίπρα. Δεν θέλεις ΕΝΦΙΑ, οκ κτλ...

· Ο Τσίπρας είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι σαν τον Κλέωνα τον δημαγωγό. Κάνουν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ , το ίντερνετ και θα έρθει η ώρα που θα λογαριαστούμε γι’ αυτά.

Μετά την ομιλία Γεωργιάδη και την αποχώρηση του υφυπουργού Εξωτερικών, οι διαργανωτές του 1ου Οικονομικού Forum των Δελφών εξέδωσαν ανακοίνωση. Σε αυτήν, ο επικεφαλής των διοργανωτών, Συμεών Τσομώκος αναφέρει: «Ως οργανωτής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον Πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της Κυβέρνησης, οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφων. Το Φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ