Ποτάμι: Όλο και περισσότερα σημεία μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπων

Ποτάμι: Όλο και περισσότερα σημεία μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπων
Για κίνδυνο να μεταβληθεί η Ελλάδα σε δεσμοφύλακα της Ευρώπης, «καθώς όλο και περισσότερα σημεία της ελληνικής επικράτειας μετατρέπονται σε αποθήκες ανθρώπων», κάνει λόγο το Ποτάμι.

«Στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω, την Ειδομένη έρχονται να προστεθούν το ακριτικό Καστελόριζο και ο Πειραιάς. Οι τοπικές κοινωνίες που σε κάθε ευκαιρία δείχνουν τα ανθρωπιστικά αισθήματά τους λυγίζουν από το βάρος του προβλήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και επισημαίνει ότι η κατάσταση θα γίνει μόνιμη αν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας κλείσουν, όπως ζητούν δυνάμεις στην Ευρώπη, παρότι η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα.

«Αν αυτό συμβεί μετά τις 7 Μαρτίου, οι εικόνες που βλέπουμε σήμερα θα γίνουν εικόνες καθημερινότητας από ένα ζοφερό μέλλον», τονίζει το Ποτάμι, προσθέτοντας ότι δυστυχώς ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης το προεξοφλούν δίχως να κάνουν οτιδήποτε για να το αποτρέψουν και καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει για συνεννόηση τη δέσμη 10 προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει καταθέσει το Ποτάμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ