Γιούνκερ: Δεν θέλω ούτε την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν

Γιούνκερ: Δεν θέλω ούτε την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν
O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τάχθηκε αντίθετος στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

Μία ημέρα μετά τις αυστηρές συστάσεις που απηύθυνε προς την Αθήνα το Κολέγιο των Επιτρόπων, σχετικά με την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας μας, ο κ. Γιούνκερ τοποθετήθηκε σχετικά. «Πέρυσι αποφεύχθηκε το Grexit και από τη στιγμή που δεν ήθελα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δεν θέλω ούτε την έξοδο της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν».

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, εξήγησε ότι οι πιέσεις προς την Ελλάδα γίνονται «μόνο για την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων» απορρίπτοντας ενδεχόμενες σκέψεις για απομόνωση της χώρας.

Στόχος είναι να βοηθηθεί η χώρα, όχι να στιγματιστεί. Χθες, Τρίτη, το Κολέγιο των Επιτρόπων, ενέκρινε την αξιολόγηση αναφορικά με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο προσφυγικό πρόβλημα ,στέλνοντας, παράλληλα, σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα ότι θα πρέπει, όσο το δυνατόν ταχύτερα, να εφαρμόσει όλα αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ