Στουρνάρας στους FT: Το Grexit είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει

Στουρνάρας στους FT: Το Grexit είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει
Το Grexit είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία, γρηγορότερα παρά αργότερα, καθώς αυτή θα αποτελέσει καταλύτη για μία σειρά από θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα. Αναφερόμενος στην επίπτωση της προσφυγικής κρίσης στον προϋπολογισμό, τόνισε ότι το άμεσο δημοσιονομικό κόστος για την Ελλάδα φέτος θα κυμανθεί από 0,3% έως 0,4% του ΑΕΠ (μεταξύ 500 και 700 εκατ. ευρώ) και εκτίμησε ότι θα δοθεί σχετική οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για το κόστος αυτό.

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως η πορεία της οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο και εκτίμησε ότι το 2015 θα κλείσει με μηδενική ανάπτυξη.

Για το 2016 προέβλεψε ότι θα υπάρξει αρνητική επίδραση (carry over) από το τελευταίο τρίμηνο του 2015, αλλά συνολικά είναι πιθανό να σημειωθεί θετικός ρυθμός ανάπτυξης στα δύο τελευταία τρίμηνα, με την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση του προγράμματος θα κλείσει με επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ