Χρυσοβελώνη: Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι αναγκαίες

Χρυσοβελώνη: Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι αναγκαίες
"Η μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, και δίνει σκληρή μάχη για να μην γίνει καμία περικοπή. Δίνει επίσης τη μάχη και για τις επικουρικές συντάξεις", ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στο Mega.

"Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και για τους γιατρούς, και για τους δικηγόρους, και για τους μηχανικούς, και για τους δημοσιογράφους.

Πρέπει να εστιάσουμε στο πρόβλημα και να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο προσχέδιο. Υπήρξε αντιπρόταση από την πλευρά των δικηγόρων, των μηχανικών και των γιατρών. Πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, στο δικηγορικό κλάδο, αν δεν γίνουν αλλαγές, θα ενισχυθούν τα ολιγοπώλια, θα αυξηθεί η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή και θα φύγει πάρα πολύς κόσμος από το επάγγελμα", προσέθεσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Ανέφερε, ακόμη, ότι "ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ο κ. Αλεξανδρής, εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι οι δικηγόροι, όπως οι γιατροί και οι μηχανικοί, ήδη δυσκολεύονται να πληρώνουν αυτή τη στιγμή με το σημερινό ύψος των εισφορών" και εξέφρασε την διαφωνία της με την έκφραση για "γραβάτες", επισημαίνοντας ότι "οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων και των άλλων επιστημονικών κλάδων ήταν αυθόρμητες".

"Θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές αλλαγές και για τους αγρότες, όπως για τους επιστημονικούς κλάδους και τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν αποδέχομαι το σύνολο του προσχεδίου ως έχει. Οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν με κοινωνικό πρόσημο, να υπάρξει ισονομία και ισορροπία. Εκτιμώ ότι ο υπουργός θα κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο προσχέδιο", είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι "οι αγρότες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να προσέλθουν στον διάλογο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στον διάλογο. Για να βρεθεί λύση θα πρέπει να υπάρξει διάλογος των αγροτών με την κυβέρνηση".

Ερωτηθείσα για τα περί στοχοποίησης δημοσιογράφων και κομμάτων, είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες "υποστήκαμε τη συκοφαντία. Σκεφτείτε τι γινόταν στην προεκλογική περίοδο. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να μας διαγράψουν από το πολιτικό τοπίο και να μας αφανίσουν" και συμπλήρωσε:

"Είμαστε υπέρ της κριτικής, αλλά της δίκαιης κριτικής. Έχουν υπάρξει και άδικες κριτικές που είναι καταδικαστέες. Δεν είναι ούτε όλα τα ΜΜΕ ούτε όλοι οι δημοσιογράφοι στην ίδια γραμμή και στην ίδια κατηγορία. Δεν συμβαίνει το ίδιο με όλα τα ΜΜΕ ούτε με όλους τους δημοσιογράφους".

ΠHΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ