Ικανοποίηση Μαξίμου για τη συμφωνία με τους εργοδοτικούς φορείς

Ικανοποίηση Μαξίμου για τη συμφωνία με τους εργοδοτικούς φορείς
Την ικανοποίησή της εξέφρασε η κυβέρνηση για τη συμφωνία με τους εργοδοτικούς φορείς στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου επισημαίνει ότι με τη στάση τους οι εν λόγω φορείς ενισχύουν την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας:

"Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η εποικοδομητική συναίνεση των κοινωνικών εταίρων ενισχύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, με κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία για τους πιο αδύναμους".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων. Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας και της ΕΣΕΕ κ. Βασίλειος Κορκίδης.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, καθώς οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων ανταποκρίθηκαν θετικά στην κυβερνητική πρόταση για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από μια λογική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Έτσι, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης χωρίς νέες οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η εποικοδομητική συναίνεση των κοινωνικών εταίρων ενισχύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, με κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία για τους πιο αδύναμους.

Στην συνάντηση υπήρξε επίσης ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις προοπτικές βελτίωσης του επενδυτικού, οικονομικού και εμπορικού κλίματος και τα αναγκαία προς την κατεύθυνση αυτή, μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ