Λαφαζάνης: "Ταφόπετρα" για τη ΔΕΗ η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ

Λαφαζάνης: "Ταφόπετρα" για τη ΔΕΗ η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ
Την αντίθεσή του στις προβλέψεις της συμφωνίας με τους εταίρους για τον ΑΔΜΗΕ και για τον περιορισμό του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ στο 50% ως το 2020, εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμ. Παναγιωτάκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

"Η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και στη συνέχεια το ξεπούλημα του, μέσω της φωτογραφικής εισόδου σε αυτόν μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας ως στρατηγικού επενδυτή, βάζει ταφόπετρα στο δημόσιο ενεργειακό τομέα και συνιστά συνειδητή πράξη καταδολίευσης των συμφερόντων της χώρας, της ελληνικής οικονομίας και των καταναλωτών", ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης και προσέθεσε:

"Ο ΑΔΜΗΕ είναι μονοπώλιο ανεκτίμητης αξίας και στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, σίγουρης και υψηλής κερδοφορίας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ΔΕΗ, την ύπαρξή και το μέλλον της. Η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ οδηγεί τη ΔΕΗ στην απαξίωση και στη διάλυση, αν όχι στον αργό θάνατο".

Αναφερόμενος δε στον περιορισμό του μεριδίου αγοράς ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για καταστρεπτική ρύθμιση που "θα οδηγήσει τη ΔΕΗ σε κάτι πολύ χειρότερο από τη διάσπαση της σε μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, θα οδηγήσει τη ΔΕΗ στο τέλος της, το ξεπούλημα των ιματίων της, σε μαζικές απολύσεις και δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ