Θεοδωράκης: Ένας πρόχειρος νόμος που το 65% είναι ρουσφέτια και μπαλώματα

Θεοδωράκης: Ένας πρόχειρος νόμος που το 65% είναι ρουσφέτια και μπαλώματα
Επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και σήμερα θα βρεθούν 153 για να ψηφίσουν έναν πρόχειρο νόμο, που το 65% είναι ρουσφέτια και μπαλώματα. Τα 14 άρθρα είναι για το σύμφωνο συμβίωσης και τα 49 είναι οι λοιπές ρυθμίσεις που φέρνετε. Βάζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα ασπίδα για να κάνετε τα ρουσφέτια σας και να ελέγξετε την Δικαιοσύνη», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέχισε: «Η Ελλάδα έχει πολλά περισσότερα ανάγκη από μερεμέτια και συναλλαγές και παλαιοκομματικές διευθετήσεις».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αλλάζει τακτική και βαπτίζει «χρυσό τις λύσεις και τις προτάσεις που έρχονται από το παρελθόν». «Η εμπειρία είναι καλό σχολείο αλλά έχει ακριβά δίδακτρα. Και στην περίπτωση μας τα δίδακτρα αυτά τα πληρώνει η ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Επιπλέον εξήγησε ότι με το νέο νομοσχέδιο χαρίζονται κλιμάκια στους κυβερνητικούς συμβούλους και αυξάνεται το κόστος για τα δημόσια ταμεία. «Για εμάς και για να το έχετε ξεκάθαρο το σύνθημα είναι διαφορετικό. Ούτε ένα επιπλέον ευρώ στο δημόσιο εάν δεν αντιμετωπίσουμε την ανεργία και αν δεν μειώσουμε τους φόρους», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για το προσφυγικό ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «στην οικονομία ο λαϊκισμός σας οδήγησε αποτυχία και το μεταναστευτικό η αποτυχία σας οδηγεί σε λαϊκισμό. Η Αθήνα ξαναγυρνά στο 2011 και οι δήμαρχοι είναι σε απόγνωση. Και εσείς κύριοι της κυβέρνησης τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ