Τις επόμενες ημέρες το σχέδιο για τον ρόλο του ΕΚ στο ελληνικό πρόγραμμα

Τις επόμενες ημέρες το σχέδιο για τον ρόλο του ΕΚ στο ελληνικό πρόγραμμα
Τις επόμενες ημέρες, και σε επίπεδο συντονιστών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (ECON), αναμένεται να καταρτιστεί το τελικό σχέδιο για την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου στον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος και άλλων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής που ενδέχεται να ακολουθήσουν στο μέλλον.

Ο επικεφαλής της ECON, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, σε συνέχεια της επιστολής του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς την περασμένη Τετάρτη, ανέλαβε την εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο θα συνδιαμορφώσει με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων πολιτικών ομάδων στην Επιτροπή.

Μέχρι στιγμής, η πρόταση Γκουαλτιέρι περιλαμβάνει τη δημιουργία σχετικού working group που μεταξύ άλλων θα επιδιώκει συναντήσεις σε βάση τριμήνου, μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ευρωπαϊκών Θεσμών καθώς και την εντατικοποίηση ειδικών ερευνητικών αποστολών που θα συμβάλουν στην αποκάλυψη στοιχείων σε χώρες που είναι σε πρόγραμμα όπως η Ελλάδα.

Με αφορμή την επιστολή Σουλτς και την πρόταση Γκουαλτιέρι, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε: "Κάθε βήμα που ενισχύει την διαφάνεια και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο είναι θετικό. Η πρακτική του να αποφασίζονται τα πάντα πίσω από κλειστές πόρτες είναι απαράδεκτη. Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα επιδιώξουμε την μέγιστη δυνατή διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στα εθνικά κοινοβούλια".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ