Εκλογές ΝΔ: Προβάδισμα Τζιτζικώστα δείχνει νέα δημοσκόπηση

Εκλογές ΝΔ: Προβάδισμα Τζιτζικώστα δείχνει νέα δημοσκόπηση
Ντέρμπι για τις εκλογές της ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας «e-voice» για το «e-typos.com». Ωστόσο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει μικρό προβάδισμα έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε αυτή τη δημοσκόπηση που είναι η πρώτη μετά το φιάσκο της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στις 22 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου συνολικά μεταξύ των ερωτηθέντων ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 8,8%. Ωστόσο, η εικόνα διαφοροποιείται όταν η ερώτηση «εάν ψηφίζατε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα ψηφίζατε;» απευθύνεται σε πολίτες που δήλωσαν ότι θα πάνε για να ψηφίσουν.

Εκεί, ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 34% με οριακή διαφορά από τον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος συγκεντρώνει 33,1%, ο κ. Μητσοτάκης με 22,2% και ο κ. Γεωργιάδης 9%.

Διαφορετική είναι επίσης η εικόνα όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν τη Νέα Δημοκρατία: Σ’ αυτή την «κατηγορία», ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,4%.

Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.

Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων (52,8%) απάντησε ότι δε θα συμμετάσχει στις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ.

Φουντώνει η κόντρα Μεϊμαράκη - Παπαμιμίκου

Την ίδια ώρα πάντως, καλά κρατεί η κόντρα μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Σε συνέντευξη του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί δεν έχει ακόμα υποβληθεί μήνυση στην εταιρεία που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ κι αναρωτήθηκε αν πίσω από αυτό κρύβονται σκοπιμότητες, φωτογραφίζοντας τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Η συγκεκριμένη αποστροφή της συνέντευξης του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπαμιμίκου ο οποίος απάντησε με γραπτή ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει «κατανοώ την εμμονή πλέον του κ. Μεϊμαράκη απέναντι μου, ειλικρινά όμως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω γιατί έχω μάθει να σέβομαι και να τιμώ ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην Παράταξη».

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλη αστοχία

Σίγουρος για τη δυναμική της υποψηφιότητάς του εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ταμείο θα κάνουμε στις 20 Δεκεμβρίου. Σας θυμίζω ότι έχω εκλεγεί τέσσερις φορές πρώτος στην Β Αθηνών και ποτέ δεν με εμφάνιζαν εκεί οι δημοσκοπήσεις. Οπότε έχω κάθε λόγο να αντιμετωπίζω τις δημοσκοπήσεις με καχυποψία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Αθήνα 9,84, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλη αστοχία στη διαδικασία της εκλογής προέδρου μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει ενωμένη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «η ενότητα είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να διεκδικήσει και πάλι τη θέση που της αρμόζει». «Δεν πρέπει να είμαστε μόνο ενωμένοι. Πρέπει να είμαστε και ανανεωμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Άδωνις: Να δεσμευτούμε όλοι ότι δεν θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ζητά από τους τρεις συνυποψηφίους του να δεσμευτούν, πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, ότι δεν θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι ο κάθε υποψήφιος, αν έχει μια άλλη πολιτική πρόταση θα πρέπει να την κάνει γνωστή από τώρα για να πάρει -όπως είπε- πολιτική νομιμοποίηση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «άτυχη στιγμή» και «φιάσκο» τη ματαίωση των εκλογών στις 22 Νοεμβρίου, αλλά -όπως υπογράμμισε- το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι η ΝΔ δεν κατάφερε να κάνει εκλογές, αλλά η εικόνα της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: antenna

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ