Ποτάμι: Δεν έχει ανάγκη από προστάτες ο ποντιακός ελληνισμός

Ποτάμι: Δεν έχει ανάγκη από προστάτες ο ποντιακός ελληνισμός
Είναι γεγονός πως η ιστορική αλήθεια εξαρτάται κάθε φορά από το φως που τη φωτίζει αλλά είναι ολέθριο σφάλμα να επιχειρούμε να λύσουμε ιστορικά ζητήματα στην τηλεόραση και μάλιστα με ιδεολογικούς όρους, τονίζει το Ποτάμι.

Ολέθριο σφάλμα είναι επίσης να επιχειρούμε να ερμηνεύσουμε τα ιστορικά γεγονότα όχι μέσα από τις πηγές και την έρευνα, όπως ορίζει η επιστήμη της Ιστορίας αλλά μέσα από ευκαιριακές κομματικές σκοπιμότητες.

Για τις γενοκτονίες υπάρχει διεθνώς αποδεκτός ορισμός και ο ΟΗΕ είναι αυτός που αποφαίνεται αν συντρέχουν λόγοι ονομασίας ενός γεγονότος (ή σειράς γεγονότων) ως γενοκτονία. Ουδείς άλλος μπορεί να αποφανθεί με εγκυρότητα στο χώρο του Διεθνούς Δικαίου. Και είναι εθνικά επικίνδυνο να ξεπερνάμε ή να αγνοούμε, κατά το δοκούν, τον ΟΗΕ και τις αποφάσεις του.

Είναι επίσης άξιο απορίας γιατί όλοι αυτοί που οψίμως παρουσιάζονται ως "ποντιομάχοι" δεν έθεσαν τόσα χρόνια το θέμα στη διεθνή κοινότητα και στον ΟΗΕ αλλά κρύφτηκαν πίσω από μια απόφαση της Ελληνικής Βουλής.

Λαϊκίζουν από τα αριστερά και τα δεξιά όσοι προσπαθούν με ακρότητες να αναδείξουν ως σημείο εθνικής σύγκρουσης, ειδικά αυτή την εποχή, το θέμα της γενοκτονίας ή όχι των Ποντίων. Ο Ποντιακός ελληνισμός που υπέστη πολλά δεινά στη μακρά του ιστορία δεν έχει ανάγκη ούτε από κομματικούς προστάτες ούτε από «πατερούληδες».

Και επιτέλους, ιστορία μπορεί να μην επιβάλει ο κ. Φίλης αλλά δεν θα την επιβάλλουν και οι γνωστοί-άγνωστοι της πατριδοκαπηλείας.

Ας σταματήσουν λοιπόν τις «κοκορομαχίες» και ειδικά ο κ. Φίλης ας ασχοληθεί επιτέλους με τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια που η ανικανότητα και οι ιδεοληψίες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έχουν φέρει στα όρια της διάλυσης, τονίζει το Ποτάμι.