Βαρουφάκης: Την νύχτα του δημοψηφίσματος ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σε κατάθλιψη

Βαρουφάκης: Την νύχτα του δημοψηφίσματος ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σε κατάθλιψη
Ο Βαρουφάκης στην συνέντευξή που παραχώρησε σε εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης περιέγραψε τη σχεδόν καθημερινή επαφή του με τον Αλέξη Τσίπρα τις ημέρες που προηγήθηκαν της Συνόδου Κορυφής στην οποία επήλθε τελικά η οριστική συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση. Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας. Ομως τη νύχτα του δημοψηφίσματος μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια ο Βαρουφάκης αναφέρθηκε και σε μια συνομιλία που είχε με τον Σόιμπλε, ο οποίος του παραδέχθηκε -σύμφωνα με τον πρώην υπουργό- πως το νέο μνημόνιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει. «Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός. Του είπα: "Βόλφγκανγκ, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει". Και μου απάντησε: "Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ