Λαφαζάνης: Το τρίτο μνημόνιο θα διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Λαφαζάνης: Το τρίτο μνημόνιο θα διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ή για να είμαστε ακριβείς μια στενή ομάδα περί τον Αλέξη Τσίπρα ερήμην των συλλογικών κομματικών οργάνων αποφάσισαν να συνομολογήσουν ένα νέο τρίτο άγριο και σκληρότατο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν στη Βουλή από κοινού με τη ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τονίζει ο Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News.

Από κει και πέρα ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ , και λέω εναπομείνας γιατί τα διαλυτικά φαινόμενα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά έντονα, έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει πλήρως το γράμμα και το πνεύμα του νέου τρίτου μνημονίου, μαζί φυσικά με τα δύο παλιότερα μνημόνια, τα οποία είχε υποσχεθεί να καταργήσει. Όλα αυτά συνιστούν μια μεγάλη τραγωδία για τη χώρα.

Δεν πιστεύω ότι ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ έχει δρόμο επιστροφής σε αντιμνημονιακές θέσεις. Θεωρώ, όμως, πολύ πιθανόν , το πιθανότερο, ότι η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, υποτέλειας και εκποίησης της χώρας μας θα επιταχύνει τις αποσυνθετικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίτο μνημόνιο και η εφαρμογή του, μαζί με την εφαρμογή των προηγουμένων μνημονίων , θα διαλύσει και θα μεταλλάξει ριζικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ως ένα κόμμα πολύ διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ, μπορεί, όμως , ταχύτατα να έχει την ίδια εξέλιξη με το τελευταίο, υπογραμμίζει.

Το πραγματικό δίλημμα σε αυτές τις εκλογές, πολύ περισσότερο και με πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια από τις προηγούμενες, είναι αν θα κυριαρχήσει στη χώρα η μνημονιακή νύχτα ή θα ακολουθήσουμε μια νέα πορεία ξηλώματος των μνημονίων από δημοκρατική φιλολαϊκή και αναπτυξιακή σκοπιά και θα την προχωρήσουμε μέχρι το τέλος.

Η δεύτερη επιλογή σημαίνει 100% Λαϊκή Ενότητα, τονίζει ο Π. Λαφαζάνης.