Ολάντ: Ο Τσίπρας είναι θαρραλέος επειδή είχε το κουράγιο κρατήσει τη χώρα του στο ευρώ

Ολάντ: Ο Τσίπρας είναι θαρραλέος επειδή είχε το κουράγιο κρατήσει τη χώρα του στο ευρώ
Για τον κίνδυνο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία προειδοποίησε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την έναρξη της παραδοσιακής, ετήσιας ομιλίας του ενώπιον γάλλων πρέσβεων, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν ένας οδικός χάρτης της γαλλικής εξωτερικής πολιτικής.

Παράλληλα, αναφορικά με το πεδίο της ευρωκρίσης, ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να δώσουν νέα ώθηση στη νομισματική ένωση με τη δημιουργία καταρχήν μιας οικονομικής διακυβέρνησης εντός του πλαισίου των ευρωπαϊκών συμφωνιών, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας την πάγια θέση του.

Ο Φρανσουά Ολάντ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, έκανε επίσης ειδική μνεία στη συμφωνία που τελικά συνήψαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί με την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα «θαρραλέο» επειδή «είχε το κουράγιο να κάνει τις οικονομικές και πολιτικές επιλογές που του επέτρεψαν να κρατήσει τη χώρα του στο ευρώ». Ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε μάλιστα στην ομιλία του την προσωπική συμβολή του στην επίτευξη συμφωνίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η τελική συμφωνία συνάδει με τις αρχικές προσδοκίες του ως προς το περιεχόμενό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ