Ζωή:«Παραιτήθηκε στα μουλωχτά ο Τσίπρας»-Λαφαζάνης:«Εκλογές Αυγουστιάτικα δεν έχει ξαναγίνει»

Ζωή:«Παραιτήθηκε στα μουλωχτά ο Τσίπρας»-Λαφαζάνης:«Εκλογές Αυγουστιάτικα δεν έχει ξαναγίνει»
Σε κοινούς τόνους με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κινήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις δηλώσεις της μετά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας. Παρότι δεν υπήρξε δημόσια νύξη περί προσχώρησης φάνηκε να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση στις δηλώσεις τους.

Αμφότεροι εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, όπως είπαν, και τον σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές. Η συνάντηση ξεκίνησε τελικά με μία ώρα καθυστέρηση, περίπου στις 11:30 και μεταδόθηκαν live από το κανάλι της Βουλής οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε δύο δόσεις: Μια πριν από την συνάντησή τους και μια αμέσως μετά.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε σφόδρα εκ νέου κατά του Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο της Βουλής αλλά και κατα του Προέδρου της Δημκρατίας για την τήρηση των διαδικασιών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Είναι μία περίοδος ασφυκτικής και εξουθενωτικής επίθεσης στα δημοκρατικά ιδεώδη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Θανάση Πετράκο, που επίσης υπήρξε συνεπέστατος και πραγματικά προσηλωμένος στις κοινές αρχές που συναποδεχτήκαμε και υπηρέτησε και εκείνος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη περίοδο

Είχα την ευκαιρία να τους υποδεχθώ και να τους ενημερώσω και να τους εκθέσω την προσέγγιση μου ως προέδρου της Βουλής για τη λειτουργία της Βουλής το επόμενο διάστημα.

Οταν η κυβέρνηση παραιτείται, δεν παραιτείται η Βουλή.

Είναι εγγυήτρια της λειτουργίας της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της ενημέρωσης των πολιτών και αυτός είναι ο ρόλος που καλούμαστε να υπηρετήσουμε αυτές τις ημέρες.

Μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση και επίσημα θα ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη νέα σύνθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων στο κοινοβούλιο.

Κατά τη χθεσινή μου επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαμαρτυρήθηκα για την αντισυνταγματική απόπειρα παράκαμψης της Βουλής και επίσπευσης των διαδικασιών και διαπίστωσα ότι έχε γνώση της νέας διαμορφωθείσας κατάστασης.
Δεν τιμά κανέναν ο καινοφανής τρόπος τοποθέτησης της δημοκρατίας μέσω κύκλων.

Η Βουλή τοποθετείται επισήμως μέσω της Προέδρου, όχι μέσω κύκλων και περιβάλλοντος.

Δεδομένου ότι υπάρχει νέα κοινοβουλευτική ομάδα και νέος αρχηγός θα ζητήσω να ενημερωθεί η Βουλή για ό,τι διαδραματίστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Θα ζητήσω όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες να έχουν γνώση αυτών των στοιχείων και να μπορέσουν στις επομενες μερες να γινουν οι απαραιτητες δημοσιες συζητησεις στη βουλη.

Ευχαριστω τον κ. Λαφαζανη για τη δημοσια πρωτοβουλια
Είναι σημαντικο να υπαρχει αυτη η υπενθυμιση οτι οι θεσμοι δεν ειναι τσιφλικι και ιδιοκτησια κανενος.

Η Βουλη δεν ανοιγοκλεινει κατα παραγγελια.

Παναγιώτης Λαφαζάνης:

 • Ενημέρωσα την πρόεδρο της την καινούργια ΚΟ που την ονομάσαμε όχι τυχαία Λαϊκή Ενότητα
 • Γιατί μόνο με λαϊκή ενότητα μπορεί να προχωρήσει μπροστά αυτή η χώρατην ενημερώσαμε για τις θέσεις μας πατριωτικές αντιμνημονιακές, δημοκρατικές
 • Καταθέσαμε στον Αρειο Πάγο δήλωση για το νέο κόμμα
 • Πιστεύουμε ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργεί, ιδιαίτερα σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές
 • Η Βουλή δεν έχει κλείσει
 • Είναι ένας μεγάλος θεσμός δημοκρατίας
 • Ενεργή Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή Δημοκρατία
 • Δεν μπορεί να υπάρχει Δημοκρατία όταν η Μέρκελ και ο Γιούνκερ καθορίζουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα
 • Ο ελληνικός λαός είναι περήφανος
 • Δεν μπορεί να κλείνει την Βουλή ο οποιοσδήποτε για το ο,τιδήποτε
 • Η ανωμαλία είναι έργο όσων απεργάζονται αντιλαϊκές εξελίξεις
 • Αντιστρατευόμαστε τις εκλογές-εξπρές
 • Πρωτοφανέςεκλογές Αυγουστιάτικα δεν έχει ξαναγίνει
 • Αυτές είναι αντιδημοκρατικές πρακτικές
 • Θέλουμε προεκλογική περίοδο ουσιαστική με χρονική επάρκεια ώστε ο πολίτης να πάει ενημερωμένος στην κάλπη
 • Θα στηρίξουμε την λειτουργία της Βουλής, πρέπει να λειτουργεί μέχρι την τελευταία ημέρα