Βορίδης: Δεν πρόκειται να συνεργαστεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Βορίδης: Δεν πρόκειται να συνεργαστεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Νέα Δημοκρατία θα αρνηθεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο βουλευτής Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

"Όχι, δεν πρόκειται (να συνεργαστεί το κόμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ). Είναι πολύ δύσκολο για εμάς (τη Νέα Δημοκρατία) να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνασπισμού με ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αφού είμαστε ένα συντηρητικό κόμμα" είπε ο πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με την εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. "Ο ΣΥΡΙΖΑ (...) δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση για το σχηματισμό ενός (κυβερνητικού) συνασπισμού αυτή τη στιγμή. Χωρίς τις ψήφους τους, που σήμερα είναι 118, είναι πρακτικά αδύνατον να σχηματιστεί οποιαδήποτε κυβέρνηση", τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ