Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το απόγευμα με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην ενεργό, όπως τη χαρακτήρισε, παρουσία της κας Γεννηματά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και υπογράμμισε ότι τιμά ιδιαίτερα τόσο εκείνη, όσο και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ο Πρόεδρος εξήρε και την συμβολή της κας Γεννηματά, στο να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα στην πρόσφατη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, που όπως επισήμανε, «αποτέλεσε το βασικό όπλο του πρωθυπουργού για να ξεκινήσουμε και πάλι την προσπάθεια που θα οδηγήσει, είμαι πεπεισμένος την Ελλάδα στον να παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

«Το λέω και το ξαναλέω, αλλά είναι μονόδρομος η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ότι όταν οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν αυτόν τον προσανατολισμό αισθάνομαι, όπως και κάθε πολίτης το αντιλαμβάνεται, ότι οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται στο ύψος των περιστάσεων».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά, αφού μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανησυχία του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ότι όλοι περιμένουν τώρα αυτή τη συνεννόηση και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να τον ενημερώσει για τις επαφές που είχε και τη συμμετοχή της στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών πριν από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως σημείωσε η κα Γεννηματά είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι ήδη οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν πάρει πρωτοβουλίες θερμής στήριξης της Ελλάδας και της προοπτικής της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Ειδική αναφορά έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις τοποθετήσεις του Γάλλου Προέδρου Ολάντ, του Τζάνι Πιτέλα στην Ευρωβουλή αλλά και του Μανό Λαμπάς στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, και συνολικά των Γάλλων και των άλλων σοσιαλιστών.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «έχουμε σημαντικούς συμμάχους, έχουμε ανακτήσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία» και εκτίμησε ότι «σε αυτή την εξέλιξη έχει συμβάλλει καταλυτικά η ομοψυχία, η συνεννόηση και το κοινό ανακοινωθέν μετά από το πρόσφατο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ