Στ. Θεοδωράκης: Η λύση δεν είναι η επιβολή νέων φόρων

«Πιστεύω ότι η λύση δεν βρίσκεται στους φόρους, καθώς υπάρχουν περιθώρια να περιορίσουμε τις δαπάνες και τις σπατάλες στο Δημόσιο, ώστε να βρεθούν τα χρήματα από εκεί και όχι από την επιβολή νέων φόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί και αφού είχε ολοκληρωθεί το δείπνο εργασίας με τους πρωθυπουργούς του Βελγίου, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας και τον πρόεδρο των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, Γκι Φέρχοφσταντ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως «ακολουθεί την παλιά συνταγή: Φόροι, φόροι, φόροι. Και αυτό για να μην αγγίξει το πελατειακό κράτος και τα δικά του παιδιά» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο κ. Θεοδωράκης άφησε αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ, σημειώνοντας: «Με εκπλήσσει από την άλλη που το ΔΝΤ ανακάλυψε ότι αυτά τα μέτρα είναι υφεσιακά μετά από πέντε χρόνια, ενώ τα προηγούμενα; Συγγνώμη, αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια είχαν την υπογραφή του ΔΝΤ. Δεν άκουσα να έχουν ενστάσεις ότι δεν υπάρχουν αναπτυξιακά μέτρα ούτε στις προηγούμενες συμφωνίες. Υπάρχει μία υποκρισία ορισμένων ανθρώπων των θεσμών, ορισμένων ανθρώπων της συντηρητικής Ευρώπης».