Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν σήμερα Τσακαλώτος και Χουλιαράκης

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν σήμερα Τσακαλώτος και Χουλιαράκης
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη.

Επισήμως θα προετοιμάσουν το έδαφος για την επανάληψη των τεχνικών διαπραγματεύσεων ενώ πληροφορίες ότι επίκειται και ραντεβού του κ. Τσακαλώτου με τον Ντέκλαν Κοστέλο, τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στους θεσμούς, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Όπως είναι φανερό γίνεται μία νέα προσπάθεια από την ελληνική πλευρά να προχωρήσει η διαπραγμάτευση αλλά και να προετοιμαστεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού εκεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των μέτρων που θα προωθήσει η ελληνική πλευρά σε μία νέα συμβιβαστική προσπάθεια θα είναι η αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ απ' το 11%, που προέβλεπε η αρχική πρόταση, στο 12% ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερα έσοδα ενώ θα προταθούν και επιπρόσθετες περικοπές δαπανών ώστε να ανταποκριθούν στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1% φέτος, που τελικά φαίνεται να αποδέχεται η Αθήνα.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι τα ασφαλιστικά δεν θα συζητηθούν επ' ουδενί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ