Αριστερή Πλατφόρμα: Οι ΗΠΑ απειλούν την Ελλάδα για τον ρωσικό αγωγό

Αριστερή Πλατφόρμα: Οι ΗΠΑ απειλούν την Ελλάδα για τον ρωσικό αγωγό
Επίθεση κατά του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις Άμος Χοκστάιν εξοπολύει το iskra.gr σε νέο δημοσίευμά του υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ απειλούν την Ελλάδα για τον ρωσικό αγωγό.

Ο κ. Χοκστάιν εξέφρασε την ανησυχία του ότι η εξέταση από μέρους της Ελλάδας της επέκτασης ενός αγωγού «Turkstream» που θα μεταφέρει από τη Ρωσία μέσω Τουρκίας και Ελλάδας αέριο στην Ευρώπη δεν θα συνεισφέρει στην ενεργειακή διαφοροποίηση, αλλά θα συγκεντρώσει ενδεχομένως το ενδιαφέρον των αρχών ανταγωνισμού της Ε.Ε. και δεν θα αποτελέσει μακροπρόθεσμη λύση στις ενεργειακές ανάγκες της χώρας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Iskra, για ακόμη μια φορά οι ΗΠΑ εκτοξεύουν απειλές και ιταμές προειδοποιήσεις εναντίον της Ελλάδας με αφορμή τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στον αγωγό Greek Stream.

«Φαίνεται πως οι υπερατλαντικοί μας "σύμμαχοι" δεν μπορούν να ανεχτούν ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει μια πολυεπίπεδη και ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική, η οποία θα κινείται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το όφελος του ελληνικού λαού», τονίζεται.

Όπως αναφέρει το Iskra, οι «σύμμαχοι» προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την διέλευση του αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο από το έδαφος της Ελλάδας ένα έργο που, όπως τονίζεται, είναι εθνικά, οικονομικά και ενεργειακά ωφέλιμο, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της χώρας μας σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, θα ενισχύσει τη συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια η ιστοσελίδα παραθέτει την ανταπόκριση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον για την προειδοποίηση του Αμος Χόχσταϊν προς την Ελλάδα αλλά και τη σημερινή δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται «επεμβάσεις και εντολές».

Ειδικότερα, μιλώντας στο 31ο συνέδριο της πανκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ και αναφερόμενος στις δηλώσεις του συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ενδεχόμενη διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος, θα υποβοηθήσει τη διαφοροποίηση των δρόμων μεταφοράς του φυσικού αερίου, ενώ θα συμβάλλει στη συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ